Усі посольства залишаються в Україні: у МЗС попередили про неправдиві вкиди

На сьогоднішній день жодне іноземне посольство не повідомляло про наміри залишити територію України. Щодо роботи іноземних дипломатичних установ зараз є багато хибних вкидів.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку. Останній приклад – раптове «закриття» посольства Сербії, яке насправді виїхало із Києва ще в березні. Ми постійно підтримуємо зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. Наразі жодна установа – США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших — не повідомляла про наміри виїхати за межі української території», – повідомив Ніколенко.

При цьому, зазначив він, деякі країни відновили рекомендації для своїх громадян виїхати за межі України – це пов'язано з інтенсифікацією російських ракетних обстрілів та атак дронами. Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу українцям за кордоном.

«Тиждень тому росія поцілила по двох дипломатичних установах в Києві, завдавши руйнувань їхнім будівлям. Закликаємо іноземних дипломатів, так само як і українців, не нехтувати сигналами тривоги та ховатися в укриттях, коли з’являється небезпека», – додав представник МЗС.

Нагадаємо, 16 жовтня з'явилася інформація про те, що Сербія ухвалила рішення тимчасово закрити своє посольство в Україні, щоб забезпечити безпеку співробітників.

У МЗС України це повідомлення спростували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО