ЗСУ знищили російський плацдарм для наступу на Соледар, ворог поніс значні втрати

Бійці 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр» спільно з іншими підрозділами знищити плацдарм російських окупаційних військ для наступу на місто Соледар, Донецької області. Ворог поніс численні втрати і лише з часом може відновити резерви.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники у 93-ій ОМБр.

Як стверджують у формуванні, раніше бригада виявила шляхом розвідки, що російські окупаційні війська готують плацдарм для великого масового штурму на місто Соледар, Донецької області. Зокрема, ворог готував окремі бронетанкові групи.

«Під керівництвом командира 93-ої ОМБр полковника Руслана Шевчука бійцями бригади спільно з іншими підрозділами була проведена операція з зачистки цих плацдармів. Унаслідок цього був повністю розгромлений цей плацдарм, а позиції російських військових були зачищені під Соледаром. Бійці виявили всі приховані групи супротивника та позиції найближчої артилерії. Підбито кілька ворожих одиниць техніки та знищено багато одиниць особового складу, а також поранено. Резервів практично не залишилося на цьому напрямку», – наголосили в бригаді.

Російські війська лише з часом зможуть знову спробувати наступати на цьому напрямку, оскільки їм треба час на відновлення резервів, уточнили джерела з бригади.

Нагадаємо, у Генеральному штабі повідомили, що ЗСУ відбили атаки росіян у Харківській та Донецькій областях. Раніше в Донецькій обласній військовій адміністрації заявили, що в Лимані та Святогірську зруйновано більш ніж 90% будинків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО