Автобуси Дніпру від Києва: десять із них привезуть гумдопомогу

Київ відправляє Дніпру у якості допомоги 30 міських автобусів, оскільки після ударів окупантів у дніпрян згоріли сотня одиниць транспорту. При цьому 10 із 30 автобусів поїдуть завантажені гуманітарною допомогою.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у середу, 5 жовтня, у Telegram.

За його словами, українські міста «мають сьогодні допомагати одне одному, мають разом вистояти та перемогти російських варварів», тому Київ відправляє дніпрянам 30 пасажирських автобусів МАЗ.

Автобуси, які столиця передала Дніпру, – це МАЗи двох моделей з низьким рівнем полу та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря.

«Щоб автобуси не їхали порожніми, 10 автобусів ми завантажуємо гуманітарною допомогою для дніпрян – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами», – підсумував Кличко.

Також він повідомив, що наступного тижня Київ очікує на додаткову допомогу від західних партнерів – до столиці прибудуть ще 10 автобусів.

Нагадаємо, увечері 29 вересня російські окупанти вдарили двома ракетами по Дніпру - постраждали цивільні об'єкти.

Рф влучила ракетами у житловий квартал у центрі міста. Там почалася масштабна пожежа. Також постраждало транспортне підприємство.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що згоріло понад 100 автобусів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО