Апеляція ВАКС залишила покаранням 10 років тюрми для експосадовця Інституту титану

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому першому заступнику генерального директора Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану Андрію Рачкову, якого засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«22 вересня 2022 року АП ВАКС залишила без змін вирок ВАКС, яким колишнього першого заступника генерального директора ДП «Державний науково-дослідний та проектний інститут титану» визнано винуватим за ч. 5 ст. 191 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі. Заслухавши доводи сторін, суд ухвалив рішення, яким відмовив у задоволенні апеляційних скарг прокурора і сторони захисту, та залишив без змін вирок суду першої інстанції», – інформує САП.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців.

Як відомо, 20 квітня Рачкова визнали винним і засудили до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану.

Від «Слово і діло»: зазначимо, що Рачков утік за кордон і переховується від суду. Його оголосили в розшук і судять заочно. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО