Україна зберігає близько 80% своїх військово-повітряних сил – американський генерал

Україна, за американською оцінкою, зуміла зберегти близько 80 відсотків своїх військових літаків, які активно використовуються для повітряних ударів.

Про це заявив командувач Військово-Повітряних сил Сполучених Штатів Америки Джеймс Хекер, передає Politico.

Нездатність російських сил забезпечити надійне повітряне прикриття своїх військ стала одним із великих сюрпризів для американських спостерігачів. З початку відкритого російського вторгнення ППО України збили щонайменше 55 російських бойових літаків. Крім цього, щонайменше ще 5 літаків було знищено на землі.

Хекер стверджує, що величезні втрати основна причина того, що російські винищувачі та бомбардувальники не відіграють помітної ролі у російських військових операціях. При цьому Україна використовує для ліквідації бомбардувальників рф зенітні ракетні комплекси, розроблені ще в срср.

«Росія зробила «ключову тактичну помилку», не доклавши на початку вторгнення значних зусиль для знищення українських зенітних ракетних комплексів», – додав він.

У свою чергу, Україна почала отримувати в серпні американські протирадіолокаційні ракети AGM-88, які встановлюються американськими техніками на українські винищувачі Су-27 і Міг-29. Ракети застосовують для придушення російських ракетних зенітних установок.

Нагадаємо, авіація українських захисників за минулу добу знищила сім повітряних цілей, у тому числі російські штурмовик та БПЛА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО