Суд обрав запобіжний захід ексзаступнику прокурора Львівщини

Вищий антикорупційний суд визначив 198 480 грн застави колишньому заступнику прокурора Львівської області, якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем на півмільйона грн.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«13 вересня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ погодженим прокурором САП слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому заступнику прокурора Львівської області, який підозрюється у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем, яке завдало державі майже півмільйона грн збитків. Суд частково задовольнив клопотання та застосовував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 198 480 грн», – інформує САП.

Також суд поклав на підозрюваного такі обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії ухвали – до 13 листопада 2022 року.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексзаступника прокурора Львівщини Мирона Тиховського.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику прокурора Львівської області. За даними слідства, восени 2015 року підозрюваний (на той момент обіймав посаду заступника прокурора Львівської області) надав незаконну вказівку підлеглому штучно створити передумови для перерахування понад 1,2 млн грн приватній компанії нібито як оплату заборгованості за виконані ремонті роботи в приміщеннях прокуратури Львівської області. Насправді, як з`ясувало слідство, експосадовець знав, що ремонті роботи того року цією підрядною організацією не проводились, і заборгованості у понад 1,2 млн грн перед приватною компанією прокуратура не мала. Він організував підробку актів виконаних робіт та накладних, вказавши, що, нібито, фактично ремонтні роботи проводились у 2015 році, таким чином забезпечивши незаконне перерахування коштів підрядній організації.

До того ж, НАБУ і САП встановили, що у листопаді-грудні 2015 року підозрюваний організував закупівлі офісного паперу для потреб прокуратури без тендеру і за завищеними цінами. Внаслідок цього прокуратура переплатила понад 417 тисяч грн, що підтверджено висновками експертизи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО