Стан здоров'я Єлизавети II погіршився: королева Британії перебуває під наглядом лікарів

Королева Великої Британії Єлизавета II перебуває під контролем у шотландському замку Балморал через занепокоєння лікарів щодо стану її здоров'я.

Про це заявили в Букінгемському палаці, пише ВВС.

«Після подальшої оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров'ям Її Величності та рекомендували їй залишатися під контролем. Королева залишається в Балморалі», - йдеться у заяві.

Відомо, що королева напередодні відклала засідання Таємної ради після того, як лікарі порадили їй відпочити.

У вівторок, 6 вересня, королева зустрілася з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, який залишив свою посаду, перш ніж призначити нового прем'єр-міністра Ліз Трасс у Балморалі. Вперше за своє правління вона призначала очільницю уряду не в Букингемському палаці.

Син королеви принц Чарльз разом зі своїм старшим сином Вільямом терміново поїхав до Шотландії, аби провідати Її Високість.

Новина про погіршення здоров'я Єлизавети II прокоментувала й новообрана прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс:

«Країна серйозно стурбована новинами з Букінгемського палацу. Мої думки – і думки людей у ​​всьому Сполученому Королівстві – зараз з Її Високістю Корольовою та її сім'єю», – написала вона у Twitter.

Нагадаємо, герцог Единбурзький, принц Філіпп, чоловік королеви Єлизавети II, помер вранці в п'ятницю, 9 квітня 2021 року, у Віндзорському замку у віці 99 років, не доживши два місяці до свого 100-річчя. Він перестав брати участь у публічних заходах у 2017 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО