Зеленський прокоментував наступ ЗСУ на півдні України: гнати росіян до самого кордону

Реальні плани українських військ на південному напрямку нікому розкриватися не будуть, тому що це війна. Єдиний публічний план України - гнати окупантів до самого кордону.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму зверненні за підсумками 29 серпня.

«Хто хоче знати, які у нас плани? Ви не почуєте конкретики ні від однієї дійсно відповідальної особи. Тому, що це війна. І так - на війні» - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що окупанти повинні знати - українська армія буде нещадно гнати їх до самого кордону. Якщо російські солдати хочуть вижити, у них є тільки два виходи - або бігти назад до себе додому, в росію, або ж здаватися в полон, тому що Україна, на відміну від росіян, дотримується Женевської конвенції. В іншому випадку їх усіх винищать Збройні Сили України.

«І це не щось особливе. Це не те, що нібито почалося. Ми говоримо про це 187 днів» - додав він.

Нагадаємо, вранці 29 серпня стало відомо, що Збройні Сили України почали наступальні дії за багатьма напрямками на півдні України. Вже до обіду першу лінію оборони окупантів було прорвано в трьох місцях, під контроль ЗСУ перейшов Сухий Ставок.

Сили оборони півдня, коментуючи наступ, нагадали, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та зачекати на результат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО