Зеленський назвав кількість ракет, які росія запустила по Україні з 24 лютого

З моменту свого вторгнення в Україну 24 лютого і станом на сьогодні росія випустила по Україні майже 3,5 тисячі ракет. Артилерійські удари по українських містах вже ніхто не рахує.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 22 серпня.

«Загальна кількість різних крилатих ракет, які росія застосувала проти нас, наближається до 3,5 тисячі. Удари російської артилерії просто неможливо порахувати - настільки вони інтенсивні» - сказав він.

Зеленський додав, що рано чи пізно росію все ж визнають країною-терористом. Питання тільки в тому, скільки життів до цього моменту встигнуть забрати російські терористичні ракетні атаки на українські міста, перш ніж світова спільнота прокинеться і відреагує так, що росіяни це дуже сильно відчують.

Нагадаємо, Україна готова до можливих провокацій російських військових у День Незалежності, 24 серпня - росіяни мають нездоровий потяг до скоєння злочинів у важливі для України дати.

В ОПУ також зазначили, що росіяни люблять прив'язувати провокації до різних дат - не виключено, що ворог буде бити крилатими ракетами по містах країни в День Незалежності України.

За даними МВС, штурму Києва або наступу російської армії на День Незалежності України не передбачається. Але окупанти могли підготувати інші «сюрпризи», йдеться зокрема про ракетні удари.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО