«Немає передумов»: у кремлі відповіли на пропозицію Ердогана організувати переговори з Україною

У кремлі заявили, що «цінують зусилля» президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана щодо організації переговорного процесу з Україною, але зараз «передумов для переговорів немає».

Про це заявив прессекретар путіна Дмитро Пєсков, передають пропагандистські ЗМІ.

«Ви знаєте, що президент Ердоган неодноразово пропонував свої послуги та докладав зусиль для того, щоб ініціювати мирний процес. Ми знаємо, що була досить велика його роль в організації дуже хороших умов для проведення кількох раундів переговорів між російською та українською делегаціями. І президент також продовжує таку політичну волю виявляти – докладати зусиль для того, щоб допомогти такому процесу. Але ви знаєте, що українська делегація переговорників, як то кажуть, «пішла з радарів». У цьому плані зараз жодного переговорного процесу немає. Зараз немає ні переговорів, ні передумов до них», – заявив Пєсков.

Він також прокоментував слова президента Володимира Зеленського про те, що проведення псевдореферендумів на окупованих територіях закриє будь-яку можливість переговорів. Пєсков заявили, що нібито це не росія проводить «референдум», а такі плани мають «жителі регіону».

«Потрібно звертатися до своїх громадян, питати, чому серед них дуже багато тих, хто не хоче жити у його країні», – заявили у кремлі.

Нагадаємо, ще 3 серпня Пєсков говорив, що росія «готова та хоче» вирішити «ситуацію» в Україні дипломатичним шляхом, щоправда, на своїх ультимативних умовах.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, такі заяви просто «димова завіса», а насправді керівництво рф націлене лише на подальше ведення війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО