Сили оборони півдня готуються до активних дій ворога – ЗСУ

Наразі українські сили оборони півдня готуються до активних дій ворожих військ.

Про це у п'ятницю, 5 серпня, розповіла під час телемарафону голова об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, ворог формує ударні угруповання. Проте ЗСУ тримає на вогневому контролі об'єкти інфраструктури, які є важливими для росіян.

«Ми спостерігаємо, що вони формують ударні угруповання на Криворізькому напрямку, намагаються підтягувати резерви. Але ми продовжуємо тримати вогневий контроль над тими об'єктами окупованої території, які для них є життєво важливими: транспортні артерії, логістичні склади», - розповіла Гуменюк.

Спікер також наголосила, що знищення ЗСУ ворожої техніки та складів з боєприпасами сильно підриває моральний дух загарбників та виснажує їх матеріально.

«Активні дії з боку ворога не виключаються. Тому ми підтримуємо думку щодо евакуації людей, щоб ЗСУ змогли виконати свою роботу. Звичайно, що й ми готуємося до активних дій з боку росіян, і вороги це бачать і готуються. Тому що їм більше нічого не залишається, у них складне становище через проблеми в транспортному сполученні», - сказала Гуменюк.

Також, за її словами, на окупованих територіях продовжується активний партизанський рух. До того ж, ворог не має значних успіхів у підготовці до так званого «референдуму».

Нагадаємо, за словами радника ОП Олексія Арестовича, російські війська стягнули на південь України понад 30 батальйонно-тактичних груп. Таким чином окупанти готуються проводити наступ на Кривий Ріг та Миколаїв.

Також на півдні ЗСУ знищили три склади, чотири С-300 та артилерію росіян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО