Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів

Глава держави Володимир Зеленський відповів на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів, яка набрала необхідних 25 тисяч голосів.

Про це йдеться у сервісі електронних петицій.

Президент нагадав, що згідно з Конституцією, шлюб - це спілка чоловіка та жінки. А в умовах воєнного стану змінювати основний закон не можна.

Зеленський також підкреслив, що рівень демократичності суспільства вимірюється, зокрема, через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для всіх громадян. І Конституція України гарантує непорушність прав та свобод людини.

«За Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка (стаття 51). В умовах військового чи надзвичайного стану Конституцію України не може бути змінено (стаття 157)», - зазначив президент.

Водночас, за його словами, уряд напрацьовував рішення щодо легалізації в Україні зареєстрованого громадянського партнерства.

«З огляду на вказане, я звернувся до прем'єр-міністра України на прохання розглянути поставлене в електронній петиції питання та поінформувати про відповідні результати», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 9 липня в Україні набрала необхідних 25 000 голосів петиція щодо легалізації одностатевих шлюбів.

На інфографіці можна подивитися, скільки шлюбів та розлучень реєструють в Україні та інших країнах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО