Заарештовано додаткові активи Медведчука та його дружини – СБУ

Суд з ініціативи СБУ заарештував додаткові активи нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували з росії.

Про це повідомляється на сайті відомства у п'ятницю, 22 липня.

Рішенням суду накладено арешт на:

  • корпоративні права ТОВ із статутним капіталом 38 млн гривень
  • банківські рахунки на 1,3 млн гривень
  • дві земельні ділянки площею 3 та 5 га
  • приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тисячі квадратних метрів.

За даними СБУ, бенефіціарними власниками цих активів є громадянин росії, сам Медведчук та Марченко.

Як розповіли силовики, схема полягала у заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин рф. Ці гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів в Івано-Франківській та Закарпатській областях, через низку українських компаній, що належать Оксані Марченко.

«У ході досудового розслідування СБУ отримала беззастережні докази, що управління ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь список цих російських суб'єктів», - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування триває і здійснюється за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110-2 – фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. ч. 2 ст. 209 – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Нагадаємо, суд продовжив до 9 серпня термін дії утримання під вартою кума президента російської федерації володимира путіна, народного депутата Віктора Медведчука.

Також повідомлялося, що літак та вертоліт родини Медведчука передали на потреби ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО