Зеленський розповів, що обговорювалося на нараді Ставки Верховного Головнокомандувача 21 липня

Україна зараз має істотний потенціал для просування на фронті, деокупації нових територій і нанесення російським загарбникам відчутних втрат.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 21 липня.

21 липня пройшло чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача - це формат наради, який об'єднує всіх ключових керівників сфери оборони та сектору безпеки України. В ході засідання з доповідями про поточну ситуацію в цілому виступив ряд чиновників і державних діячів, включно з керівником Головного управління розвідки Кирилом Будановим, керівником Служби зовнішньої розвідки Олександром Литвиненком, Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, міністром оборони Олексієм Резніковим, а також міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Також був присутній онлайн на засіданні Ставки командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

«Обговорили поточну ситуацію на передовій і навколо України. Визначили завдання на деяких тактичних напрямках для посилення наших позицій. І дуже предметно опрацювали питання про постачання новітніх озброєнь у війська. Потрібно ще збільшити інтенсивність ударів по ворогу... Учасники засідання погодилися, що маємо суттєвий потенціал для просування наших сил на фронті та для нанесення окупантам нових відчутних втрат» - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, в розвідці вважають, що росія може брати «оперативні паузи» у війні для того, щоб примусити Україну сісти за стіл переговорів.

Водночас в ОПУ налаштовані оптимістично. Глава Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв, що Україна переломить хід війни і анонсував «багато сюрпризів» для окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО