Помічницю херсонського колаборанта Стремоусова ув'язнили на 5 років - СБУ

Помічниця херсонського гауляйтера Кирила Стремоусова отримала п'ять років в'язниці. Раніше її затримали в Івано-Франківську.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Як зазначається, прокремлівський пропагандист Стремоусов є керівником окупаційної «адміністрації Херсона». Його спільниця координувала інформаційно-підривну діяльність російської агентурної мережі.

Повідомляється, що перебуваючи на Прикарпатті, колаборантка поширювала в інтернеті проросійські гасла і закликала відновити СРСР.

При цьому, у Черкаській області СБУ викрила місцеву жительку, яка поширювала у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» ворожу агітацію.

Також у регіоні викрили чоловіка, який закликав приєднатися до окупаційних військ. Його оголосили в розшук.

Окрім цього, у Сумській області кіберфахівці знешкодили схему розкрадання грошей, зібраних для ЗСУ. Шахраї виманювали кошти через мобільні банківські додатки.

Нагадаємо, що суд заарештував народного депутата-колаборанта Олексія Ковальова без можливості внесення застави. Ковальова також оголошено у розшук. Він увійшов до складу окупаційного уряду Херсонської області. Його призначили «заступником голови уряду з питань сільського господарства».

22 червня з'явилася інформація про те, що Ковальов загинув унаслідок вибуху автомобіля. Пізніше з'ясувалося, що він живий. На відео, опублікованому російськими ЗМІ, Ковальов звинуватив українські спецслужби у «диверсії» проти нього.

Також нагадаємо, що головний зрадник Херсона та його ексмер Володимир Сальдо потрапив до лікарні. Це може бути пов'язно з онкологічними проблемами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО