Рф може наважитися на псевдореферендум в окупованому Херсоні – британська розвідка

Росія скоріш за все проведе псевдореферендум за приєднання в окупованому Херсоні, щоб спробувати легітимізувати свій контроль.

Про це повідомляє британська розвідка.

У Великій Британії зауважують, що затримання 28 червня мера Херсона Ігоря Колихаєва є спробою окупаційної влади придушити опір. Однак масштабний збройний і мирний спротив окупації на Херсонщині триває.

«Херсонська область найбільш повною мірою потрапила під російську окупацію з лютого 2022 року, і якесь «конституційне» рішення для обґрунтування окупації напевно буде пріоритетною політичною ціллю для росії», – йдеться в повідомленні.

У розвідці наголошують, що з великою ймовірністю рф вдасться до сфальсифікованого голосування, щоб забезпечити собі прийнятний результат.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Херсоні росіяни увірвалися до Державного архіву області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією правоохоронців, персональні дані виборців Херсона та області можуть бути використані окупантами для організації псевдореферендуму.

Також розповідали, що кремль хоче анексувати Херсонську та Запорізьку області України та приєднати їх до себе на зразок «Таврійської губернії».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО