Махінації з зерном: суд відсторонив від посади директора Полтавського КХП

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила до 22 серпня від посади директора державного підприємства «Полтавський комбінат хлібопродукті» Олега Ілюху, підозрюваного у заволодінні зерном на майже 14,8 млн грн. У період розслідуваних подій він обіймав посаду керівника ТОВ «Продзернопром».

Таке рішення 22 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу прокурора – задовольнити. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 травня 2022 року – скасувати. Постановити нову ухвалу, якою клопотання детектива про відсторонення від посади – задовольнити. Відсторонити підозрюваного (Олега Ілюху – ред) від посади директора ДП «Полтавський КХП» до 22 серпня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, у 2016-2018 роках директор ДП «Полтавський КХП» (наразі переховується в росії) у співучасті та за попередньою змовою з директором ТОВ «Продзернопром» Олегом Ілюхою, ексвласником ТОВ «Продзернопром» і ТОВ «Хардінвест» Олегом Наденом, підбуривши начальника елеватора ДП «Полтавський КХП» до складання та видачі неправдивих документів, заволоділи зерном пшениці.

Загалом ідеться про зерно пшениці 2 А класу у кількості 1768,85 тон вартістю 9,11 млн грн і 3 А класу у кількості майже 1115 т вартістю 5,68 млн грн, що зберігалося на ДП «Полтавський КХП». Заволодіння відбулося шляхом фіктивного відображення надходження зерна від компаній ТОВ «Продзернопром» та ТОВ «Хардінвест» у бухгалтерському обліку державного підприємства, внаслідок чого державному підприємству завдано шкоди на загальну суму майже 14,8 млн грн.

Нагадаємо, 22-23 лютого НАБУ і САП повідомили про підозру низці осіб у махінаціях з зерном.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО