Україна розриває дипвідносини із Сирією та запровадить персональні й економічні санкції – МЗС

Україна розриває дипломатичні відносини із Сирією без розриву консульських у відповідь на рішення визнати «незалежність» так званих «Донецької та Луганської народної республік».

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

У МЗС заявили, що рішення Сирії Україна розглядає як недружній акт, зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність, грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та міжнародного права.

«Не маємо сумнівів, що сирійський режим намагається надати псевдосуб’єктності російським окупаційним адміністраціям на Донеччині та Луганщині на замовлення своїх кураторів в кремлі», – зазначили у міністерстві.

Крім розриву дипломатичних відносин, Україна розпочинає процедуру запровадження торговельного ембарго щодо Сирії, а також накладання інших санкцій щодо сирійських юридичних та фізичних осіб.

«Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті», – сказав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Сирія ухвалила рішення визнати «незалежність та суверенітет» так званих «ЛНР» та «ДНР».

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський заявив, що це означає повний розрив відносин України та Сирії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО