За добу ЗСУ знищили майже 40 окупантів та три склади з боєприпасами на півдні

Збройні сили України за добу 26 червня знищили 39 військовослужбовця окупаційних сил російської федерації, танк Т-72, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також три склади з боєприпасами.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Нашими винищувачами та гелікоптерами попарно відпрацьовано три авіаційні удари по скупченню живої сили та військової техніки противника в трьох районах Херсонщини. В цілому за добу підтверджені втрати ворога склали 39 рашистів, танк Т-72, чотири одиниці іншої броньованої та три – автомобільної техніки. Також, знищено два склади боєприпасів на Миколаївщині, один – на Херсонщині», – інформує командування.

Як стверджується, у Чорному морі продовжується шторм та блокування судноплавства Чорноморським флотом ворога. В готовності до нанесення ракетних ударів два кораблі, споряджені 16 «Калібрами», а тому загроза ракетних ударів лишається актуальною.

Нагадаємо, за підрахунками Генерального штабу ЗСУ, втрати військ рф у війні проти України досягли 35 тисяч особового складу; 1552 танка; 3687 бойових броньованих машин; 771 артилерійська система; 243 РСЗВ; 101 засіб ППО; 217 літаків; 184 вертольоти; 636 БПЛА оперативно-тактичного рівня; 139 крилатих ракет; 14 кораблів та катерів; 2575 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, а також 60 одиниць спеціальної техніки.

Раніше у Генштабі повідомляли, що російські війська намагалися блокувати Лисичанськ Луганської області. Також ворог зазнав значних втрат під Павлівкою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО