У ЦПД при РНБО розвінчали нову партію фейків щодо від'їзду чоловіків за кордон

Російські окупанти поширили чергову порцію фейків щодо порядку перетину державного кордону України під час воєнного стану. Так, вони заявили, що чоловікам-артистам нібито можна виїжджати за кордон, а чоловікам з трьома і більше дітьми - не можна.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України у своєму Telegram.

«Виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років дозволяється у випадку, якщо вони здійснюють збір та перевезення гуманітарної допомоги для українських військових, або ж зібрані кошти з концертів та їхніх виступів спрямовуються на потреби ЗСУ» - прокоментували в ЦПД один з фейків.

Також у центрі повідомили, що інформація про нібито непропуск на кордоні чоловіків, які мають трьох і більше дітей, є фейком.

«Виїзд за кордон чоловіка, який виховує трьох і більше дітей, допускається. Але якщо хтось із дітей вже повнолітній, то це виключення вже не застосовується. Різні прізвища не впливають на можливість виїзду. Головне - щоб у свідоцтвах про народження дітей було вказано, хто є їхнім батьком» - пояснили в ЦПД.

Аналогічно фейком російської пропаганди є інформація, що з України нібито не випускають чоловіків, які навчаються за кордоном на денній (очній) формі навчання.

Нагадаємо, зараз в Міноборони не розглядають питання щодо проведення мобілізації жінок, а новини про можливе їх залучення до війська є ні чим іншим, як фейком, поширюваним російськими пропагандистами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО