Кадировці почали патрулювати вулиці Маріуполя: у мерії радять почекати з евакуацією

У Маріуполі російські окупанти запровадили нову пропускну систему та облаштували блокпости, вулиці міста патрулюють мобільні групи з кадировців.

Про це повідомив мер міста Петро Андрющенко у Telegram у понеділок, 23 травня.

«На сьогодні констатуєм патрулювання Маріупольського району мобільними патрулями зі складу кадирівців. Під патруль підпадають перш за все грунтові дороги, що ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського в бік Бердянська та Запоріжжя. Місцеві повідомляють, що вчора вдень в районі с. Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухались в бік Бердянська. Людей роздягли, знаущались, вдавались до фізичного насилля. Але потім повернули в бік Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

За словами Андрющенка, у водія та пасажирів були довідки про фільтрацію, проте була відсутня перепустка.

«Будьте обережні. Утримуйтесь на деякий час від прориву в евакуацію. Україна працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів. Бережіть себе», - закликав він.

Нагадаємо, після евакуації захисників Азовсталі, Маріуполь взяли під контроль кадировці та військові Росгвардії. Напередодні в Маріуполі росіяни влаштували «екскурсію» зруйнованим Драмтеатром та автопробігом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО