Бельгія заявила про два випадки вірусу віспи мавп на своїй території

Бельгія повідомила про мінімум два підтверджені випадки мавпячої віспи на своїй території. Обидва випадки зафіксовані в різних провінціях.

Про це повідомляє бельгійське видання The Brussels Times з посиланням на вірусолога Марка Ван Ранста, який підтвердив виявлення випадків віспи на території країни.

«Два випадки зараження вірусом віспи мавп, який почав поширюватися в Європі, зафіксовані в Бельгії. Перший випадок був зареєстрований в провінції Антверпен, при цьому хворий не перебуває у важкому стані. Інший випадок мавпячого вірусу був виявлений в пробах чоловіка в провінції Фламандський Брабант» - наголошується в повідомленні.

Ван Ранст опублікував список симптомів хвороби - лихоманка, болі в тілі, збільшення лімфатичних вузлів, висип - і закликав усіх, хто відчуває схожі симптоми, негайно звернутися до медиків.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я скликає екстрену нараду, присвячене спалаху віспи мавп на території Європи - нової хвороби, яка викликає побоювання не менші ніж коронавірус. Станом на вечір 20 травня в європейських країнах зареєстровано вже понад 100 випадків мавпячої віспи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО