Держдепартамент США не бачить сенсу в організації розмов з главою мзс росії лавровим

Державний департамент США не планує організовувати жодних зустрічей або переговорів Державного секретаря Ентоні Блінкена з главою російського міністерства закордонних справ сергієм лавровим. Зараз в цьому немає ніякого сенсу.

Про це заявив спікер Держдепартаменту Нед Прайс 17 травня, повідомляє американський телеканал CNN.

«Російська сторона не дала нам жодного приводу вірити в те, що розмова на такому рівні між держсекретарем Блінкеном і главою мзс рф лавровим в нинішній ситуації була б конструктивною» - сказав він.

Прайс додав, що Вашингтон був би готовий до переговорів за умови конструктиву, проте дані українських партнерів демонструють, що прогресу росія не показує, і продовжує наполегливо дотримуватися своїх позицій.

Нагадаємо, деякі західні лідери, хоча і підтримують Україну, дещо стурбовані можливими з росією. Так, на Заході побоюються, що росія зазнає «приниження», що може створити цілу низку нових проблем. Тому Україні намагалися запропонувати дати путіну «зберегти обличчя» ціною територіальних поступок від Києва.

У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виключив потенційні територіальні поступки росії, які могли б призвести до припинення вогню і зазначив, що прагнення путіна «зберегти обличчя» у війні проти України - проблеми суто путіна, не Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО