На Луганщині за минулу добу окупанти обстріляли хімзавод, технікум та житлові будинки

У Луганській області російські окупанти за минулу добу, 14 травня, обстріляли завод «Азот», технікум та багатоповерхівки.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Відомо, що близько 40% усіх атак росіян прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж – на Гірську та Попаснянську громади.

«Руйнувань дуже багато. Це – 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити «Азот». Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів», – написав Гайдай.

Внаслідок обстрілів отримали поранення три жителі Врубівки, у Новодружеську поранено жінку.

Гайдай зауважив, що Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу. Стало відомо про дев'ять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири –в Тошківці, п'ять – в Золотому, два – в Троїцькому. Крім цього, у Комишувасі є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури.

Нагадаємо, за минулу добу українські військові на Донецькому та Луганському напрямках відбили 12 атак військ окупантів, знищивши 8 танків, 5 артилерійських систем, 9 одиниць бойової броньованої техніки та 5 автомобілів противника.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО