Світовий банк щомісяця виділятиме Україні 200 млн: на що підуть кошти

Щомісяця Світовий банк надаватиме Україні близько 200 млн доларів – кошти підуть на оплату праці держслужбовців та вчителів.

Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоловичов в інтерв'ю для Укрінформу.

Міністерство фінансів постійно шукає альтернативні джерела фінансування для потреб країни, у тому числі для підтримки освіти.

«Тому вже зараз разом з іншими органами влади готуємо спільний із Світовим банком проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні». Обсяг оголошеної допомоги становитиме $1,5 млрд», - розповів чиновник.

Проєкт передбачає відшкодування видатків держбюджету, здійснених при оплаті праці держслужбовців та вчителів.

Єрмоличов додав, що сьогодні підтримка міжнародних партнерів є важливою для України, оскільки вона здатна посилити спроможність нашого бюджету.

«Водночас зверну увагу, що, за даними Державної казначейської служби України, станом на 1 квітня у 1444 місцевих бюджетах виникли залишки освітньої субвенції в обсязі 7,5 млрд грн, а також акумульовано у 1202 місцевих бюджетах 242 млн грн субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки людям із особливими освітніми потребами», - наголосив заступник міністра фінансів.

Раніше стало відомо, що Світовий банк прогнозує рекордні ціни на продовольство та пальне.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО