ДБР завершило розслідування щодо Киви, обвинувальний акт скеровано до суду

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо екснардепа Іллі Киви за антиукраїнські дії.

У вівторок, 10 травня, обвинувальний акт було скеровано до суду, пише пресслужба відомства.

Колишній нардеп обвинувачується:

  • у державній зраді,
  • пропаганді війни,
  • посяганні на територіальну цілісність,
  • закликах до захоплення державної влади
  • поширенні комуністичної символіки.

«Слідчі ДБР зокрема встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні рф. Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни», - повідомляє пресслужба.

За ініціативи слідчих Державного бюро розслідувань колишнього нардепа Іллю Киву оголошено у міжнародний розшук.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, у березні Киві повідомили одразу про дві підозри – у державній зраді, а також за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

15 березня Верховна рада позбавила Киву депутатського мандата. Ексдепутат після початку війни в Україні перебуває у росії.

20 квітня суд дозволив проводити заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Ківи за підозрою у державній зраді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО