На 9 травня в Україні можуть активізуватися російські диверсанти – МВС

Не виключається, що на 9 травня в Україні різко активізуються російські диверсанти та провокатори, виконуючи завдання росії з дестабілізації ситуації в країні.

Про це заявив на брифінгу перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, повідомляє Укрінформ.

За словами Єніна, для забезпечення безпеки громадян України на 9 травня будуть задіяні понад п'ять тисяч правоохоронців. Також зараз у багатьох містах проводяться спецоперації, мета яких - попередити можливе вчинення провокацій. Потенційних диверсантів, а також російську агентуру виявляють мало не щодня.

«Ми отримуємо інформацію про цілком можливі обстріли мирних територій, і тому звертаюся до кожного українця, особливо в ці дні – не нехтувати сигналами повітряної тривоги. І, безумовно, це символічні дати для російського агресора як червоне для бика. Тому ми готові до протидії ДРГ та іншим кримінальним елементам, які, ймовірно, можуть активізуватися в ці дні. Поки весь цивілізований світ згадує в ці дні жертви страшних воєн, hосійська aедерація хоче парадів і готується до танців на кістках в Маріуполі. Так от, 9 травня для рф - це ніякий не день Перемоги, це день великої ганьби» - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, у Києві та області поки не планують вводити комендантську годину на 8-9 травня. Ніяких святкових заходів теж не буде.

Українців закликають 8 і 9 травня бути особливо уважними до сигналів повітряної тривоги - ймовірні спроби російських окупантів завдавати ракетних ударів по скупченнях людей.

Нагадаємо, телеканал CNN з посиланням на джерела повідомляв, що путін на тлі численних невдач російських військ і великих втрат може 9 травня офіційно оголосити Україні війну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО