Різанина в Бучі: прокуратура запідозрила окупанта у розстрілі чотирьох заручників

Бучанська окружна прокуратура заочно повідомила про підозру військовослужбовцю управління федеральної служби військ національної гвардії російської федерації, який у складі окупаційних військ розстріляв щонайменше чотирьох цивільних у Бучі Київської області.

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний жорстоко поводився з цивільними громадянами, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. 18 березня перебуваючи у місті Буча він разом з іншими військовослужбовцями рф вбив чотирьох мирних мешканців. Попередньо вказаних осіб катували, їх тіла були із зав'язаними за спиною руками та мали сліди насильницьких дій.

Як повідомляє Slidstvo.info, підозру оголосили 35-річному білорусу Сєргєю Колоцею, який командував одним з підрозділів російських окупантів, що вчиняли воєнні злочини в Бучі. Декого з мирних жителів вони брали в полон і катували, а інших розстрілювали прямо на вулиці.

Момент вбивства бачили кілька свідків. Один з них зміг навіть записати на відео ці події, де видно місце розстрілу і момент, коли один з окупантів піднімає руку зі зброєю і потім лунає постріл.

Свідки впізнали Сєргєя Колоцея на відеозаписі відділення пошти СДЕК у білоруському Мозирі, де камера зафіксувала, як мародери відправляли награбоване в Україні майно своїм родичам до росії. Згідно з поштовими документами та відеозаписом, Колоцей відправляв в місто Ульяновськ кришку від багажника автомобіля.

Підозрюваний Колоцей народився і виріс у білоруському місті Мозир. Тривалий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до рф.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексія Арестович опублікував перелік російських військових частин, які брали активну участь у військових злочинах на території Бучі, Гостомелю, Ірпені та інших населених пунктах Київської області.

Супутникові знімки свідчать, що перші тіла вбитих почали з'являтися в Бучі ще 11 березня, коли в місті були російські окупанти. Таким чином, це спростовує тезу російської пропаганди про «постановку».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО