«Зелений коридор» росії з «Азовсталі» знову виявився пасткою – мерія

Анонсований рф в односторонньому порядку «зелений коридор» із заводу «Азовсталь» у Маріуполі на сьогодні виявився черговою пасткою – окупанти вдаються до обстрілу.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram у вівторок, 26 квітня.

«Зелений коридор» для Азовсталі виявився черговою пасткою. Росіяни не просто не зупиняли обстріл території заводу, але вдалися до обстрілів за умовним коридором на вихід. По факту це виглядає так - з броньованого автомобіля у великі гучномовці пропонується здатися і вийти протягом 10-15 хвилин. Після цього проводиться невелика пауза і проводяться обстріли артилерії по житловій зоні в межах умовного виходу з Азовсталі», - зазначив Андрющенко.

Також він розповів, що «чорний дим над Азовсталлю сьогодні вранці – це безумовний наслідок бомбардування».

«З огляду на те, що завод був законсервований відповідно до технологічних норм, це може бути наслідком застосування надпотужних антибункерних бомб. Слід пам'ятати – будь-яке металургійне виробництво є об'єктом підвищеної небезпеки і навіть за умови консервації може створювати наднебезпеку для всіх, хто зараз перебуває всередині. За будь-якого кольору диму», - повідомив Андрющенко.

Радник мера додав, що за окупантів гуманітарна обстановка залишається важкою - їжі катастрофічно не вистачає, медична допомога недоступна.

Нагадаємо, у Маріуполі навіть на Великдень окупанти вивозили людей до росії - понад 100 осіб, зокрема діти.

Також за минулі вихідні війська рф двічі зірвали евакуацію з Маріуполя.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО