Для вдалої деблокади Маріуполя та звільнення Херсона ЗСУ потрібні ППО та артилерія – генерал США

Збройним силам України для вдалої деблокади обложеного окупантами Маріуполя та звільнення окупованого Херсона потрібна певна зброя, в тому числі артилерія і системи протиповітряної оборони.

Про це заявив бригадний генерал армії США у відставці Кевін Райан в інтерв'ю сайту ТСН.

«Я думаю, що Україна просить допомоги в певних видах зброї, які, на її думку, дадуть їй найкращу можливість перемогти російські сили як на Сході, так і на півдні. Вони включають частину зброї, нещодавно передану США і НАТО. Найважливішим, на мою думку, будуть системи ППО, такі як С-300 або інші типи такої зброї, які зможуть збивати не тільки російські літаки, але і деякі ракети та крилаті ракети» - сказав він.

За словами Райана, ЗСУ також потрібні артилерійські системи та контрбатарейні радари - останні дозволять українським військовим своєчасно засікати та знищувати російські гармати. ППО та артилерія будуть дуже важливі в ході боїв на сході України.

«Причина, чому я згадав системи ППО та артилерію – це те, що просить Україна. Це те, що деякі країни мають і можуть надати, але це також речі, які дуже важко отримати в тих кількостях, які потрібні Україні, тому я сказав, що думаю, що є набагато важливіші речі. США, наприклад, мають тільки системи ППО і радари Patriot і всього кілька батальйонів у власному користуванні. Тому США реально не можуть надати Patriot Україні» - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація в блокадному Маріуполі з кожним днем стає все більш нестабільною. Зараз практично неможливо оцінити кількість жертв і руйнувань, понесених в результаті штурму Маріуполя.

З моменту початку облоги Маріуполя російськими окупантами понад дві тисячі російських солдатів були знищені захисниками міста. Російські війська мають великі втрати, намагаючись взяти місто.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО