Окупанти повністю покинули зону ЧАЕС — Енергоатом

Російські окупаційні війська покинули територію Чорнобильської АЕС на Київщині. Персонал Чорнобильської атомної електростанції підтвердив відсутність сторонніх осіб на ядерному об'єкті.

Про це йдеться у повідомленнях Держагентства з управління зоною відчуження та офіційного Telegram-каналу «Енергоатому».

«На поточний момент сторонні особи на майданчику Чорнобилької АЕС не перебувають», - повідомляє Держагенство.

Як зазначається, російські окупанти склали і підписали «акт прийому-передачі» ЧАЕС.

«На Чорнобильській АЕС немає сторонніх осіб. За повідомленням персоналу Чорнобильської атомної електростанції, на майданчику АЕС на даний час немає сторонніх осіб», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 31 березня, російські окупанти зібралися покинути Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич, проте вороги забрали із собою українських Нацгвардійців, яких тримали у полоні з 24 лютого.

Персонал Чорнобильської атомної електростанції підтвердив відсутність сторонніх осіб на ядерному об'єкті.

Раніше російські війська зняли облогу зі Славутича – міста енергетиків станції. Також вони змусили керівництво ЧАЕС підписати «акт прийому-передачі», в якому зазначили, що впродовж п'яти тижнів «забезпечували надійну охорону й оборону» атомної електростанції.

При цьому, у «Енергоатомі» повідомили, що російські загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення у Чорнобильській зоні відчуження.

Нагадаємо, що Рада керуючих Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАТ АЕС), ухвалила рішення про переведення Енергоатому разом з усіма станціями та атомними енергоблоками до Паризького центру ВАТ АЕС.

Раніше Енергоатом нагадав, що Україна просила закрити небо для запобігання ядерній катастрофі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО