Глава Балаклії перейшов на бік російських окупантів – Синєгубов

Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовой вирішив налагодити співпрацю з російськими окупантами, які захопили місто. Таким чином, він поповнив ряди колаборантів.

Про це 28 березня заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов в Telegram.

«Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовой пішов на співпрацю з окупантами. Про що публічно заявив мешканцям громади... Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельців. Іван Столбовой зараз збирається працювати з тими, хто вбиває наших людей і руйнує наші міста» - написав губернатор.

Відзначається, що дії Івана Столбового підпадають під дію нового закону про колаборантів, відповідно до якого йому тепер загрожує мінімум 15 років тюремного ув'язнення, а як максимум - довічне позбавлення волі.

Сам Столбовой 28 березня звернувся до жителів і заявив, що Україна нібито вже нічого не дає для міста, а тому він змушений погодитися на співпрацю з окупантами.

Нагадаємо, російські окупанти викрадають українських мерів та активістів. Так, міський голова Мелітополя Іван Федоров був викрадений окупантами вдень 11 березня. Він раніше відмовився співпрацювати з ворогом. 16 березня його звільнили з російського полону.

На 28 березня мінімум 14 українських мерів залишаються в лапах російських окупантів. У число викрадених раніше входив і Столбовой, проте потім окупанти несподівано його відпустили.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО