Російські окупанти викрали п'ятьох жителів Херсонщини

Щонайменше п'ятьох жителів сел Стара Збур'ївка та Нова Збур'ївка Херсонської області були викрадені окупаційними військами російської федерації. Цей факт розслідують органи правопорядку.

Про це у зверненні в Facebook повідомив Голопристанський міський голова Херсонської області Олександр Бабич.

«Кожного дня у нас зникають люди. На сьогоднішній день за різними нашими даними, ми не можемо дорахуватися 5-6 людей. Це в першу черго жителі сел Стара Збур'ївка та Нова Збур'ївка. Ми все робимо, аби вивести цю інформацію в публічну площину. В єдиний реєстр досудових розслідувань ця інформація вся внесена. Те, що відбувається сьогодні з викраденням людей, то це все є злочин. І за нього доведеться відповідати відповідно до Женевської конвенції. Всі факти фіксуються», – підкреслив він.

Раніше 20 березня у с. Грем'яч Новгород-Сіверського району Чернігівщини ворожі солдати викрали старосту. Також у селі Андріївка Михайло-Коцюбинської громади окупанти затримали старосту села Миколу Будаловського та місцеву депутатку і директорку школи Тетяну Безлюдну. У селі Нова Басань повідомляли про викрадення двох представників місцевого самоврядування.

Нагадаємо, російські окупанти викрали у Мелітополі трьох іноземних громадян. До цього у місті військові російської федерації викрали місцевих журналістів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО