Резніков звернувся до мешканців ОРДЛО: закликав ухилятися від «мобілізації» або переходити на бік ЗСУ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав жителів окупованих районів Донбасу всіма способами ухилятися від насильницької мобілізації, а якщо не вийшло – якомога швидше переходити на бік Збройних Сил України.

Про це йдеться у зверненні міністра.

Резніков заявив, що росія використовує мобілізованих в ОРДЛО як «гарматне м'ясо», ці втрати навіть не входять до статистики втрат російської армії.

«Ми, як і раніше, вважаємо вас громадянами України. Ми вважаємо вас за своїх. Якщо ви не вчиняли злочини – вам нічого не загрожує. З якимсь розбіжностями розберемося згодом. Вся наша країна – це різні Українці, ми можемо собі дозволити бути різними, бо ми вільний народ. Але ми єдині. Намагайтеся у будь-який спосіб ухилитися від насильницької мобілізації. Це збереже вам життя. Якщо вас все одно забрали до російських військ, намагайтеся якнайшвидше перейти на бік української армії. Усі, хто вже склав зброю – у безпеці. Ми розберемося з усіма формальностями. Головне – уникнути непоправного і зберегти життя. Якщо ви вчинили злодіяння, але хочете врятуватися – тікайте. Або здайтеся. Тільки дуже швидко», – звернувся міністр.

Він додав, що якщо людина здасться з військовою технікою або допоможе полонити російського офіцера – може розраховувати на пом'якшення покарання. Ті, хто вчинив злочини, після відбування покарання матимуть змогу повернутись до нормального життя. «Нам потрібні робочі руки для відновлення Донбасу після очищення його від окупантів. А ви самі потрібні своїм сім'ям, своїм близьким. Це ваш шанс», – сказав Резніков.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

При цьому в «ДНР», як стверджує розвідка, мобілізаційний вік підняли до 65 років.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО