Зеленський візьме участь у самітах G7 і Євросоюзу – Офіс президента

Президент Володимир Зеленський братиме участь у саміті G7 і Європейського Союзу 24 березня. Там він виступить перед світовими лідерами з вимогою закрити небо над Україною і змусити росію зупинити війну.

Про це повідомив прессекретар президента Сергій Нікіфоров в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

«Як мінімум - у форматі звернення. Не виключено і повноцінну участь (у відеорежимі)» - сказав він.

Нікіфоров зазначив, що основними темами для обговорення з боку Зеленського будуть припинення російсько-фашистських військових злочинів, надання Україні ППО та авіації, або закриття неба над Україною. Також буде обговорюватися членство України в ЄС, оскільки це - економічна і в якомусь сенсі Військова гарантія безпеки України.

«Формати НАТО і система безпеки ООН не працюють. У пріоритеті української влади пошук нових. Як варіант - U-24 або участь спільному експедиційному корпусі... Абсолютна більшість громадян Європи виступає за приєднання України до ЄС» - додав він.

Нагадаємо, уряди країн Європейського Союзу розглянуть питання про введення нафтового ембарго щодо Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

Президент України Володимир Зеленський 22 березня звернувся до Палати депутатів Італії. Глава держави розповів про ситуацію в Україні після російського вторгнення, закликав заблокувати в Італії всю нерухомість, активи та рахунки російських впливових осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО