«Отримаєте потужну санкційну відповідь»: Зеленський про можливе застосування хімзброї РФ

Президент України Володимир Зеленський застеріг Росію від можливого застосування хімічної зброї. Він заявив, що Москва отримає потужну санкційну відповідь.

Про це він заявив у новому зверненні.

«Вони звинувачують нас, що ми нібито розробляємо бактеріологічну зброю, готуємо хімічну атаку. Мене це дуже турбує, тому що не один раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани Росії, подивися, в чому Росія звинувачує інших», – розповів Зеленський.

Він нагадав, що РФ вже використовувала заборонену зброю в інших країнах.

Президент зазначив, що розгін таких звинувачень у російських ЗМІ показує, що вони здатні на такі дії. Водночас Зеленський заявив, що у разі застосування хімічної зброї, Росія отримає потужну санкційну відповідь.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон побоюється, що Росія може застосувати хімічну зброю в Україні, адже це є в сценарії Кремля.

Додамо, міністерство оборони країни-агресора заявляє про провокацію з використанням отруйних речовин, що нібито готується українською стороною, за версією російських військових, «для звинувачення Росії у застосуванні хімічної зброї».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО