Обстріли у Харкові: третина міста залишилася без газу

Минулої доби Харків і передмістя зазнали понад 70 обстрілів російських військових, у тому числі з РСЗВ.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов на своїй сторінці у Facebook у четвер, 10 березня.

«Минулої доби російські окупаційні війська завдали близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, у тому числі з реактивних систем залпового вогню по районах Олексіївки, П'ятихаток, Північного шосе, Білогородського шосе, Холодної Гори, Дергачів. метро Академіка Барабашова, центр міста Харкова», – написав Синегубов.

За його словами, за ніч місто обстріляли близько 29 разів, при цьому, за інформацією Штабу оборони Харкова, активності ворожої авіації по обласному центру не спостерігалося, бомбометання не проводилося.

О 22:17 супротивник важкою системою залпового вогню Смерч пошкодив купол ТРЦ Микільський, розташований у центрі Харкова, з наступним обвалом усередині. На місці події працювали працівники ДСНС України.

О 22:19 внаслідок застосування противником системи залпового вогню Смерч постраждали житлові будинки на вулиці Пушкінська.

Синегубов повідомив, що близько 5 ранку внаслідок обстрілу противником Північної Салтівки було пошкоджено газопровід. Близько третини мешканців міста залишилося без газу.

«30% жителів міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події», – написав Синєгубов.

Водночас Синегубов зазначив, що ЗСУ йдуть у контрнаступ за багатьма напрямками в області.

«Ворог деморалізований, знесилений і не робить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря», – додав Синегубов.

Нагадаємо, у Харкові окупанти артилерією знищили офіс омбудсмена Людмили Денісової.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО