Міністри енергетики G7 шукатимуть нові ефективні механізми тиску на РФ

Міністри енергетики Великої сімки (G7) усіляко підтримують Україну, повністю солідарні з українським народом та готові далі шукати ефективні механізми тиску на агресора в енергетичній сфері.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України після онлайн-зустрічі міністра Германа Галущенка з міністрами енергетики держав Великої сімки.

Зокрема, повідомляється, що Україна запропонувала впровадити ембарго на сиру нафту, нафтопродукти та скраплений газ із РФ, а також заморозити енергетичні активи РФ.

«Ми пропонуємо кошти за газ зберігати на спеціальних ескроу-рахунках, які будуть недоступні агресору», - зазначив Галущенко.

Крім того, український міністр запропонував колегам не поспішати відмовлятися від ядерної енергетики, щоб скоротити споживання російського природного газу. За наведеними міністерством розрахунками, Німеччина, у разі відкладення поетапного виходу з ядерної енергетики, зможе заощадити до 9 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, нині Україна проходить процес синхронізації української енергосистеми з ENTSO-E – іншими словами, отримує так званий енергетичний безвіз.

Тим часом напередодні у США констатували смерть «Північного потоку-2». Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що проєкт, заморожений на тлі агресії РФ, навряд чи буде реанімований коли-небудь у майбутньому.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО