Росія запустила фейк про «єврейські погроми» у Житомирській області

Російська пропаганда запустила фейк про нібито переслідування євреїв у Житомирській області. На зарубіжних ресурсах почали розміщувати статті, де стверджується, що «місцеве населення влаштовує погроми».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У СБУ зазначили, що це «брехня, за рахунок якої ворог намагається посіяти міжнаціональний розбрат усередині нашої країни».

Російські фейки спростував головний рабин Житомира Шломо Вільгельм. «Україна – вільна демократична країна. Тут мирно та дружно живуть люди всіх національностей, тут виросли мої діти, які навчалися у школі, де викладають українською мовою. Про який нацизм може взагалі йтися? Я закликаю всіх відповідально ставитися до будь-якої інформації, перевіряти все через надійні та чесні ресурси, не довіряти хайповим заголовкам на сумнівних веб-сайтах. Давайте розумнішим і не дозволимо режисерам і технологам цієї війни реалізувати свої смертоносні сценарії», – заявив він.

Зазначимо, 1 березня російські війська обстріляли територію у Києві, де знаходиться меморіальний комплекс Бабин Яр.

Нагадаємо, раніше хакери зламали деякі сайти регіональних органів влади та місцевого самоврядування та поширили фейкові заяви президента Зеленського про капітуляцію України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО