Ілон Маск попередив про небезпеку для Starlink в Україні

Засновник SpaceX, що розробила систему супутникового інтернету Starlink, Ілон Маск попередив, що станції Starlink можуть стати цілями російських військ на території України.

Про це Маск повідомив у Twitter.

«Важливе попередження: Starlink — єдина неросійська система зв'язку, яка досі працює в деяких частинах України, тому висока ймовірність того, що вона стане ціллю. Будь ласка, використовуйте обережно», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Маск порадив включати Starlink тільки за необхідності та розміщувати антену якнайдалі від людей.

При цьому, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у коментарі до твіту Маска написав: «Звичайно. Ми збираємось використати їх для українців і після нашої перемоги».

Starlink — це проєкт компанії SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Проєкт запустили у 2020 році в США та Канаді.

Starlink – це платформа, яка представляє собою мережу супутників. Ці супутники на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Із наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц. Швидкість такого інтернету — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

Нагадаємо, що міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до засновника SpaceX Ілону Маску з проханням забезпечити Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.

Ілон Маск на прохання відгукнувся: «Сервіс Starlink тепер активний в Україні. Інші термінали в дорозі».

Напередодні, 28 лютого, перша партія прибула до України.

Також нагадаємо, що Федоров просить Viber та Paypal заблокувати сервіси в Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО