Окупанти влаштовують Маріуполю блокаду - голова Донецької ОДА

На Донеччині окупанти продовжують обстрілювати мирних громадян, при цьому плануючи влаштувати блокаду Маріуполю.

Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко у Telegram.

Як зазначає Кириленко, поки що важко визначити точну кількість постраждалих у Маріуполі, оскільки у місті, як і в прилеглих громадах, відсутній мобільний зв’язок.

При цьому, він оголосив про початок обстрілів в Очеретинській громаді. Ввечері у четвер окупанти випустили дві касети градів по Торецьку – поранено 2 людини. Пошкоджено електро- і газопостачання.

«Росія вбиває цивільних! Сьогодні від рук окупантів загинула жінка у Майорську, а всього в області за день поранено понад 70 людей. Знову під ударом Маріуполь – окупанти обстріляли щонайменше два мікрорайони, влучили в гіпермаркет на західній околиці, били по лікарні. У місті відсутнє електро, водо і теплопостачання, перекрито шляхи доставки продуктів. Росія хоче організувати місту таку саму блокаду, як нацисти влаштували в Ленінграді. Це – показова розправа над містом, яке відмовилося здаватися на поталу «російському миру». Працюємо над тим, щоб відкрити один зі шляхів для підвезення продуктів», - йдеться у повідомленні губернатора Донеччини.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ вранці заявили, що російські окупанти продовжують наступ з метою блокування Києва, Маріуполя та інших великих міст України.

Раніше ми повідомляли, що окупанти більше 14 годин обстрілювали Маріуполь, внаслідок чого поранено десятки цивільних.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО