Російські війська продовжують наступ, щоб блокувати Київ та інші великі міста – Генштаб

Російські окупанти продовжують наступ з метою блокування Києва, Маріуполя та інших великих міст України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних Сил.

Так, на Подільському напрямку окупанти силами 13 БТГр намагається продовжити наступ за кордоном Гореничі, Гостомель, Демидів у напрямку Києва, щоб блокувати столицю з північного та північно-західного напрямків.

У Житомирській області знаходиться до трьох БТГр зі складу 5 загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку до 17 БТГр окупантів, незважаючи на втрати, вони продовжують наступальні дії з метою блокування Києва з північного сходу. Загарбників зупинено в районах населених пунктів Козелець, Бобровиця, Макіїв. На іншому напрямку, в районах населених пунктів Світильня, Перемога, Остролучье війська супротивника втратили наступальний потенціал.

Війська силами до двох БТГр роблять невдалі спроби утримувати в оточенні міста Суми, Лебедін та Охтирка.

На Слобожанському напрямку до 16 БТГр продовжують наступальну операцію у напрямку Краснограда та частиною сил до 4 БТГр на Ізюм. Окупанти зазнали втрат і були зупинені в районі населених пунктів Богодухів, Чугуїв, Шевченкового.

На Донецькому напрямку агресор зосередив зусилля на блокуванні Маріуполя.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії у районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Снігурівка, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує пересування у напрямку Херсона та Миколаєва. До двох БТГр діє у районах населених пунктів Василівка, Червоне поле, Новопетрівка.

У Чорноморській операційній зоні ворог здійснює розгортання корабельної групи та продовжує підготовку до проведення морської десантної операції.

«Не отримуючи успіхіву просуванні своїх сил противник підступно продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури з метою залякування цивільного населення, яке мужньо пліч-о-пліч із Збройними Силами України чинить опір», – додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявили, що серед російських окупантів зафіксовано випадки дезертирства та добровільної здачі у полон.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО