В ОПУ спростували фейк про оточення Києва російськими військами

Столиця України повністю контролюється українськими військами, заїхати до міста також можливо.

Про це заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, повідомляє «Слово і діло».

«У багатьох ЗМІ поширюється новий фейк про те, що Київ нібито оточений російськими військами. Росіяни про це можуть лише мріяти. Київ повністю контролюється українськими військами, заїзди до Києва можливі. Так, у деяких передмістях триває протистояння, точилися важкі бої. Але ми не віддамо столицю. Це наша столиця. Це – наша країна. Російським військовим тут не місце. Вони повинні покинути нашу країну і забрати з собою тисячі трупів своїх солдатів, більшість яких просто гниє в полях. Ми навіть не можемо їх порахувати та зібрати, бо бої продовжуються у багатьох місцях. Жодними фейками росіяни цю реальність не перекриють», – заявив Подоляк.

Напередодні цей фейк спростував мер Києва Віталій Кличко. «Ввечері російські інтернет-видання розповсюдили інформацію з посиланням на мене, що Київ нібито оточений і евакуація людей неможлива. І дивно, що це почали розповсюджувати українські телеграми. Не вірте брехні! Довіряйте інформацію лише з офіційних джерел», – наголосив він.

Нагадаємо, вночі у Генштабі заявили, що російська армія намагається відновити наступ на Київ через Полісся шляхом наведення понтонної переправи через річку Ірпінь у районі Демидова.

Вранці у ЗСУ розповіли, що окупант продовжив спроби прорвати оборону Києва, але пересування їхніх сил під контролем нашої армії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО