ФІФА заборонила Росії використовувати у матчах свій прапор, гімн та назву

Через напад Російської Федерації на Україну міжнародна федерація футболу ФІФА заборонила збірній Росії проводити матчі на домашніх стадіонах, використовувати назву «Росія», свій прапор та гімн.

Відповідні прес-реліз оприлюднений на сайті організації.

Як вказується у повідомленні, ФІФА забороняє проводити на території Росії міжнародні змагання, а «домашні» матчі команди будуть проводитися на нейтральній території та без глядачів. Крім того, збірна Російської Федерації має використовувати назву «Футбольний Союз Росії (РФС)», а не «Росія». Також у матчах, в яких беруть участь команди з Футбольного союзу Росії, не використовуватимуться прапор чи гімн Росії.

В організації додали, що продовжать свій поточний діалог з МОК, УЄФА та іншими спортивними організаціями для визначення будь-яких додаткових заходів або санкцій, включаючи потенційне відсторонення від змагань, які будуть застосовані найближчим часом, якщо ситуація не покращиться швидко.

Нагадаємо, британська газета повідомила, що УЄФА розірвала спонсорський контракт з Газпромом. Також у Європейською союзі оголосили про нові санкції проти РФ, зокрема, про закриття неба та заборону на транзакції з російським Центробанком.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО