Визнання Путіним «Л/ДНР»: скільки шкіл перейшли на дистанційку на Донбасі

Навчання у закладах освіти на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей триває. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

«Я хочу офіційно поінформувати: освітній процес у закладах освіти, розташованих на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, триває. МОН перебуває на постійному зв'язку із департаментами освіти вказаних областей»,– написав міністр у Телеграм.

Шкарлет зазначив, що школи працюють у звичайному режимі. Лише 32 школи на підконтрольній території Донеччини та Луганщини перейшли на дистанційку через небезпеку в регіоні.

Так, у Донеччині станом на 21 лютого 41 садочок (понад 3 тис. дітей) і 49 шкіл (понад 12 тис. учнів), що розташовані поблизу лінії розмежування, продовжують організовувати освітній процес. У звичному режимі працюють 19 садочків і 15 шкіл.

Ще 21 садочок (1,7 тис. дітей) і 19 шкіл (понад 6 тис. учнів) у Донецькій області працюють дистанційно через епідеміологічну ситуацію. Через погіршення безпекової ситуації у дистанційному форматі працюють 15 шкіл (понад 2 тис.учнів). Один заклад дошкільної освіти (98 дітей) не працює.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у межах, які «нині фактично встановлені». При цьому Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримання миру».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО