Бельгія змінила правила в’їзду та послабила карантин

Уряд Бельгії вирішив змінити правила подорожей громадян третіх країн, включно з громадянами країн Євросоюзу.

Відповідну заяву опублікували у бельгійському виданні VRT.

Відповідно до змін, іноземці зможуть потрапляти на територію Бельгії за наявності COVID-сертифікату, незалежно від епідеміологічного стану на території країни походження.

«У майбутньому, у всіх нерезидентів Бельгії, що прибуватимуть до неї з країни ЄС/Шенгенської зони, або з поза меж ЄС/Шенгенської зони, під час прибуття вимагатимуться або сертифікати вакцинації, або негативний PCR-тест на коронавірус, або доказ одужання від вірусу», – йдеться у повідомленні.

При цьому не змінюються правила для в’їзду людей, що відвідували або подорожують з країн з дуже високим ризиком інфікування на коронавірус визначення «суттєвих» та «несуттєвих» подорожей, а також виключення для людей, що перебуватимуть в країні менше 48 годин, для водіїв та транскордонних робітників.

Нагадаємо, 12 лютого, в Норвегії скасували всі заходи з коронавірусних обмежень, обов'язкове тестування залишається тільки на Шпіцбергені.

Напередодні ще одна європейська країна істотно пом'якшила COVID-обмеження. Ізраїль також скасовує більшість карантинних обмежень, а Чехія їх послабила.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО