На Донбасі бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ тюремним ув'язненням

Проросійські бойовики на території ОРДЛО продовжують перешкоджати роботі спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. Зокрема, озброєні бойовики погрожували спостерігачам, що заарештують їх і посадять у в'язницю.

Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 12 лютого.

Інцидент з погрозами стався біля н/п Довжанське в ОРЛО (84 км від Луганська). Бойовики зажадали від патруля СММ ОБСЄ негайно покинути район. При цьому терористи заявляли, що у місії нібито немає узгодження на відвідування саме цього району, погрожували спостерігачам зброєю, а також заявляли, що мають право заарештувати їх і кинути у в'язницю.

«СММ дозволяється виконувати свою роботу вздовж лінії зіткнення, а не в прикордонних районах» - заявив спостерігачам бойовик.

Аналогічний інцидент стався на ж/д станції Червона могила біля н/п Вознесенівка (б. Червонопартизанськ, ОРЛО, 65 км від Луганська). Двоє озброєних бойовиків зажадали від патруля покинути станцію, оскільки на ній нібито немає нічого, що варто було б перевіряти.

Нагадаємо, з початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Поранених і вбитих у складі контингенту ЗСУ в зоні ООС немає

У командуванні ЗСУ заявили, що Збройні Сили України надійно контролюють обстановку в районі операції Об'єднаних сил на Донбасі. Ситуація залишається стабільною.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО