На українські організації та установи здійснили ще одну кібератаку

В Україні продовжуються кібератаки, які почалися в ніч з 13 на 14 січня. Вчора, 28 січня, з офіційних адрес судової влади була розсилка з начебто судовими запитами.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначають, що за посиланнями в листі був розміщений вірус.

«Проблему посилює те, що розсилка відбувається зі справжніх поштових серверів судової влади. Таким чином листи проходять спам-фільтри і викликають значно більше довіри», – йдеться в повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначає, що, можливо, скомпрометовані лише окремі адреси судів, хоча не варто виключати, що може бути скомпрометований весь поштовий сервер.

«На жаль, свіжі зміни до кодексів, проголосовані Верховною Радою, тільки підсилюють роль електронної пошти, як офіційного засобу комунікації в судовому процесі – тому подібний вектор атак буде розвиватись і надалі», – додали в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч із 13 на 14 січня було здійснено масштабну хакерську атаку на низку урядових сайтів, у тому числі МЗС, МОН, портал «Дія».

У СБУ заявили, що за кібератаками стоїть Росія.

Раніше також повідомляли, що невідомий виставив на продаж нібито персональні дані громадян України з державного сервісу «Дія». У Міністерстві цифрової трансформації назвали це «продовженням гібридної війни».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО