Глава ВМС Німеччини заявив, що Україні не вдасться повернути Крим

Командувач військово-морських сил Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що окупований Росією Крим нібито ніколи не повернеться до складу України.

Про це він заявив під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

За словами Кай-Ахіба Шенбаха, Крим нібито є втраченим для України. Він вважає, що окупація частини території є перешкодою для членства в НАТО для України та Грузії. Віцеадмірал переконаний, що цю ситуацію не можна порівнювати зі вступом балтійських країн до Альянсу, оскільки на той момент вони були суверенними.

«Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений. Він ніколи не повернеться. Це факт. І ми маємо зрозуміти, що політичні питання – це фактичні питання», – заявив Шенбах.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних економічних санкцій проти російських підприємств та організацій, а також австрійського архітектурного бюро, яке побудувало проект опери в окупованому Севастополі.

Додамо, Кремль здійснює активні заходи зі зміни складу населення на окупованому півострові. Правозахисники закликають розслідувати демографічну ситуацію в Криму. Правозахисники вважають, що стратегічне завдання Російської Федерації – змінити склад населення півострова. Один з напрямків – це переміщення мілітаризованого населення.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО