Україна не визнає жодну російську вакцину від коронавірусу – Верещук

Україна ніколи не визнає жодну вакцину проти коронавірусу російського виробництва, чого вимагає Росія для відкриття КПВВ на Донбасі. Питання про це навіть не розглядається.

Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 29 грудня, повідомляє Укрінформ.

«Ми не визнаємо і не будемо визнавати російську вакцину... Питання про визнання «Супутник» або «Супутник Лайт» взагалі не стоїть» - заявила вона.

Верещук нагадала, що Україна готова вакцинувати всіх своїх громадян, які проживають на непідконтрольній території, безпосередньо на контрольних пунктах в'їзду та виїзду. На цю мить вакцинація від коронавірусу доступна на КПВВ Чонгар, Каланчак і Станиця Луганська. Україна прищеплює своїх громадян виключно вакцинами, які визнані цивілізованим світом.

Нагадаємо, раніше в ТКГ повідомили, що Росія виставила Україні умову, при якому проросійські бойовики відкриють контрольні пункти в'їзду і виїзду на Донбасі - це визнання російської вакцини «Супутник V», яку досі не визнала велика частина світу, і визнання дійсними документів про вакцинацію від коронавірусу російським препаратом.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО